Soitron pokračuje v expanzii na zahraničné trhy

12.07.2012 Bratislava

Bratislava 12. júla (TASR) - Slovenská spoločnosť Soitron, a.s., podnikajúca v oblasti informačných technológií a turecká spoločnosť Sekom A.S. oznámili uzavretie kontraktu o akvizícii nadpolovičného 51-% podielu spoločnosti Sekom. Akvizícia vstúpila do platnosti 4.7.2012 a je výsledkom dlhodobého plánovania strategickej spolupráce. Spoločnosti nezverejnili finančné detaily transakcie.

"Sme nadšení, že môžeme privítať Sekom v Soitron rodine. Sekom je významným hráčom v oblasti sietí a komunikácií na tureckom trhu. Vidíme veľkú mieru synergie, ktorá vie pomôcť rozvoju oboch partnerov a veríme, že pozitívne zmeny budú v krátkom čase vidieť aj naši zákazníci. Naším spoločným cieľom je poskytovať služby na špičkovej úrovni," komentuje akvizíciu Ondrej Smolár, výkonný riaditeľ a.s. Soitron.

Jedným z hlavných strategických cieľov spoločnosti Soitron, ktorá pôsobí na slovenskom IT trhu už viac ako 20 rokov, je neustále rozširovať svoje medzinárodné pôsobenie.

Peter Hornák, riaditeľ pre fúzie a akvizície Soitronu, dodáva: "Pokračujeme v našom úsilí medzinárodne rásť už v poradí piatou akvizíciou. Naším cieľom je, aby bol Soitron vnímaný ako významný regionálny info-komunikačný integrátor. Soitron Group tak vo všetkých krajinách svojej pôsobnosti posilňuje svoju spoluprácu so strategickými dodávateľmi, vďaka čomu môže svojim nadnárodným klientom poskytovať ešte komplexnejšie služby."

TASR informovala spoločnosť Soitron, a.s.
 

Vyberte región